Meftune hangi yöreye ait?
Merhaba sevgili arkadaşlar, bugün sizlerle Diyarbekir’e ait çok güzel bir patlıcan yemeği olan MEFTUNE yemeğini paylaştım. Hazırlaması kolay ve çok lezzetli olan bu yemeği gönül rahatlığıyla misafirlerinize ikram edebilirsiniz.
Patlıcan meftune nedir?
Meftune yemeği kuzu eti, domates, patlıcan ve baharatlarla çok zengin bir tariftir. Özellikle davet sofralarında yer alan Meftune yemeği en iyi garnitürlerle birlikte enfes bir tada sahiptir.
Meftune yanına ne gider?
Meftune yemeğinin yanına garnitür olarak sade bulgur pilavı veya makarna ve pirinç pilavı hazırlayabilirsiniz. Yemeğinizi semizotu salatası veya bir kase yoğurtla yiyebilirsiniz.
Kuru meftune nasıl yapılır?
3 yemek kaşığı sulandırılmış domates salçası eklenir ve kavrulur. Kurutulmuş domatesler eklendikten sonra ete biraz su eklenir ve kaynatılır. Kaynayınca haşlanmış patlıcan ve biber eklenir. Her yeri örtecek kadar su eklendikten sonra sarımsak, tuz ve acı biberler eklenip pişirilir.
Diyarbakır’ın neyi meşhur yemek?
Diyarbakır’ın meşhur yemeklerinin listesi. Mumbar Dolması.
Meftune kız ne demek?
1. Sadık ve tutkulusunuz. 2. Hayranlık duyulan ve şaşıran birisiniz.
Etli patlıcan yemeğine ne denir?
15 milyondan fazla kişi tarafından indirilen Nefis Tarifler uygulamasıyla 850.000’den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Siz de hemen indirin. Etli Patlıcan Yemeği (Tırşik) 15.06.2021 tarihinde 23:39’da yayınlandı.
Patlıcan nereden?
Patlıcan Hindistan ve Çin’e özgü olsa da, yabani türleri Afrika’da da bulunur. Patlıcanlar Mısır üzerinden Kuzey Afrika’ya, daha sonra Araplar tarafından İspanya’ya ve Türkler tarafından Balkanlar üzerinden Avrupa’ya getirildi.
Patlıcan kurusu nedir?
Kurutulmuş patlıcan, taze patlıcanın kurutulması ve hazırlanmasıyla elde edilen kurutulmuş üründür. Taze patlıcan, kurutulmadan önce yaklaşık %92 oranında su içerir. Kurutma, kurutulmuş taze üründeki su içeriğini çok düşük seviyelere düşürür.
Patlıcan yemeğinin yanında ne iyi gider?
Erişte çorbasıYoğurt çorbasıEzogelin çorbasıYoğurtlu kırmızı biber salatasıPancar salatasıTzatziki nasıl yapılır?Şehriyeli pilavBulgur pilavıDaha fazla makale…
Patlıcan yemeğinin yanına hangi pilav gider?
Patlıcana en iyi ek kesinlikle sade pirinç pilavıdır. Patlıcan yemeğinizle veya pilavın üstünde servis edebilirsiniz. Pirinç pilavı tercih etmek istemeyenler patlıcan yemeğiyle bulgur pilavını deneyebilirler.
Meftune kaç kalori?
Meftune’nin 100 gramında 76 adet bulunmaktadır.
Meftune hangi yöreye aittir?
Medfûne veya meftune, Diyarbakır yemeklerinde yer alır. Badılcan adı verilen patlıcandan yapılır. Diyarbakır’ın lezzetlerinden biridir ve bazı insanlar bu isimle ünlüdür. Medfûne’nin tanımı, 1764 tarihli Risale’de (Yemek Risalesi (Türk Yemeği: 18. yüzyıl el yazısıyla yazılmış bir yemek incelemesi)) bu tanımla başlar.
Kuru patlıcan yemeği hangi yöreye ait?
Kuru Patlıcan Yemeği – Tokat 2 adet soğan. 1 yemek kaşığı domates salçası. 1 tatlı kaşığı tuz.
Kuru patlıcan nasıl yumuşatılır?
Kuru patlıcan ve kuru biberler ayrı ayrı kaynar suya konulup yumuşayana kadar pişirilir. Kuru patlıcanlar biraz daha geç piştiği için iyice pişmeleri çok önemlidir. En az 10 – 13 dakika pişirin. Kuru patlıcanlarımız ve biberlerimiz piştikten sonra hemen soğuk su dolu bir kaba atılarak şok etkisi yaratılır.
Mansaf hangi yöreye aittir?
Mansaf, Ürdün’ün en meşhur yemeklerinden biridir. Kurutulmuş badem, özel bir sos ve koyun eti ile servis edilir. Geleneklere göre elle yenir. Aynı zamanda Antakya mutfağının bir yemeğidir.
Kuru patlıcan yemeği hangi yöreye ait?
Kuru Patlıcan Yemeği – Tokat 2 adet soğan. 1 yemek kaşığı domates salçası. 1 tatlı kaşığı tuz.
Patlıcan hangi yöreye aittir?
Patlıcanın ilk yetiştirilmesi M.Ö.’ye dayanır. 5. yüzyılda Hindistan’da yapılmıştır. Bu tarihten sonra Afrika’ya, daha sonra Doğu Akdeniz’e ve Avrupa’ya getirilmiştir. 16. yüzyılda İspanyollar tarafından Avrupa’ya getirilmiştir.
Patlıcan tava hangi yöreye ait?
Kızarmış patlıcan tarifi nasıl yapılır (Adana yöresinden orijinal tarif)? Kızarmış patlıcan harika bir yemektir. Özellikle yazın çıkan Adana patlıcanıyla efsane bir lezzettir. Yiyene acaba başka bir tabak daha var mı diye düşündüren bir lezzettir.